НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Бєлуха Світлана Василівна

                     (1942)

Директор «школи радості для дітей, школи спокою для батьків та школи творчості для вчителів»

Директор «школи радості для дітей, школи спокою для батьків та школи творчості для вчителів»

Народилася 17 травня 1942 року в с.Ковпаки Новоайдарського району Ворошиловградської області. У зв’язку з важким матеріальним становищем у родині здібна й активна дівчина не змогла продовжити навчання й вимушена була працювати слюсарем ремонтно-механічного цеху на Лисичанському содовому заводі. А влітку Світлана Бєлуха працювала старшою піонервожатою заміського табору. Відчувала: це її справжнє покликання, бажаний життєвий шлях, тому в 1963 році вступила на заочне відділення Воронезького державного педагогічного інституту. Працювала в школах міста старшою піонервожатою, учителем географії, заступником директора з виховної роботи, а в 1977 році була призначена директором восьмирічної школи № 17, яка в 1990 році була реорганізована в багатопрофільну гімназію, що співпрацює з чотирма ВНЗ. Без сумніву, це сталося завдяки зусиллям досвідченого педагога, неординарної особистості С.В. Бєлухи. Світлана Василівна – людина з надзвичайно розвиненою соціальною та педагогічною інтуїцією. Вона гарний аналітик, прагне створювати нове. Тож будь-яка інновація, що з’являється в педагогіці, упроваджується в роботу гімназії колективом однодумців.

Педагогічний стаж С.В.Бєлухи налічує 47 років, стаж управлінської діяльності – 45 років, має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», звання «учитель-методист», почесні звання «Народний учитель СРСР», «Заслужений учитель України», «Почесний громадянин міста Лисичанська», нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, Почесною грамотою МОН України, нагрудними знаками «Відмінник народної освіти», «Василь Сухомлинський», «Знак Пошани Лисичанського міського голови», медалями «За заслуги перед Луганщиною» ІІІ ступеня, «За значний внесок у розвиток м. Лисичанська» ІІІ ступеня, дипломами МОН України та Національної академії педагогічних наук України як переможець конкурсу «Сто кращих керівників шкіл України», «За вагомий внесок у розвиток освіти і науки України», кришталевою відзнакою «Флагман освіти і науки України – 2010», знаком «Успішний професіонал України» за вагомий внесок у розбудову незалежної України.

 

 

Упорядники:
Виговська О. І.,
канд. пед. наук, доцент,
провідний науковий співробітник
відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти

Годецька Т. І.,
учений секретар
ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського

Літературний редактор
Білоцерківець І. П.,

молодший науковий співробітник науково-редакційного відділу

Упорядники бібліографії:
Самчук Л. І.,
зав. відділу наукової
інформаційно-бібліографічної діяльності

Січкар А. В.,
молодший науковий співробітник
відділу наукової
інформаційно-бібліографічної діяльності


Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо на відкриття та до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Школа інформаційно-аналітичного супроводу освіти з питань збереження психічного здоров’я в умовах воєнного стану та глобальної цифрової трансформації суспільства» (включено до програми Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти, 2024» та до програми Шостого Міжнародного науково-практичного Web-форуму «FORUM SOIS, 2024 : Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя») 27 березня 2024 року 15:30–17:00

Інформаційний лист

Програма

Зразок оформлення тез

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали