НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Міжбібліотечний абонемент

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського (ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського) здійснює обслуговування за Міжбібліотечним абонементом (МБА). Для покращення якості й оперативності обслуговування абонентів міста Києва і Київської області, запрошуємо Вас скористатися послугами МБА ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського.

Міжбібліотечний абонемент (далі – МБА) – форма бібліотечного обслуговування, заснована на взаємному використанні бібліотечних фондів і довідково-пошукового апарату бібліотек.
Абонент МБА – установа будь-якої форми власності та підпорядкування, зареєстрована у картотеці або БД реєстрації користувачів МБА.

  1. Право користування МБА надається працівникам бібліотек та інших установ, незалежно від їх типу та відомчого підпорядкування.
  2. МБА відкривається на підставі реєстраційної картки та гарантійного листа, завіреного печаткою та підписом керівника установи у відповідності до вимог стандарту «Единая государственная система межбиблиотечного абонемента. Общие требования» (ГОСТ 7.31-89).
  3. Абонемент відкривається тільки на ім’я відповідального співробітника Бібліотеки чи установи.
  4. Для отримання документів із фонду Бібліотеки відповідальний за МБА розбірливо заповнює бланк-замовлення встановленого зразка.
  5. Документи через МБА видаються після пред’явлення читацького квитка абонента.
  6. Одночасно приймається не більше пяти замовлень.
  7. Абонентам МБА документи видаються на такі терміни:
  • книги – 15 діб;
  • періодичні видання – 10 діб.
  1. Через міжбібліотечний абонемент не видаються:
  • документи, що зберігаються у Бібліотеці в єдиному примірнику;
  • документи підвищеного читацького попиту;
  • нові надходження;
  • вітчизняні та зарубіжні періодичні видання;
  • видання, включені до складу колекцій;
  • довідкові видання;
  • документи з фонду рідкісних видань;
  • документи на CD-ROM, аудіо та відео носіях.

Примітка: документи, що користуються підвищеним попитом, видаються тільки на термін, визначений сектором зберігання наукового фонду. У випадках, коли потрібно подовжити термін користування документами, абонент повинен пред’явити документи і узгодити з відповідальним за МБА термін їх повернення.

  1. Відповідальний за користування МБА несе відповідальність за збереження отриманих документів в межах чинного законодавства.
  2. Абоненти, які порушують правила користування МБА, позбавляються можливості користуватися фондом Бібліотеки на встановлений відділом МБА термін або повністю позбавляються права користування МБА.

Примітка: Послуга МБА надається у приміщенні за адресою вул. М. Берлинського,9.

Відповідальна за МБА:

Сідляренко Людмила Валеріївна, головний бібліотекар відділу зберігання фонду та обслуговування користувачів

Наша адреса:

dom вул. М.Берлинського, 9
Київ, 04060
Україна
telephone Тел.: 380 (44) 453-85-17
email E-mailmba@dnpb.gov.ua

Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо на відкриття та до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Школа інформаційно-аналітичного супроводу освіти з питань збереження психічного здоров’я в умовах воєнного стану та глобальної цифрової трансформації суспільства» (включено до програми Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти, 2024» та до програми Шостого Міжнародного науково-практичного Web-форуму «FORUM SOIS, 2024 : Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя») 27 березня 2024 року 15:30–17:00

Інформаційний лист

Програма

Зразок оформлення тез

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали