НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Босенко Маріанна Іванівна

                       (1952)

Автор профільної багатоступеневої системи хореографічної освіти в Україні

Організатор школи «Культура життєвого самовизначення»

Хто ти, людино?

Ти залежний від того,

які люди тобі трапились, як вони до тебе ставились,

які книжки тобі читали.

Саме твій інтелект формує реальність.

Реальність – це наші діти, а діти – це майбутнє нашої країни.

Маріанна Босенко

Ім’я директора київської гімназії № 48, народного учителя України, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки та психології Київського університету ім. Т. Г. Шевченка, кавалера ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, члена ліцензійної та атестаційної Ради при Головному управлінні освіти і науки м. Києва з 2004 р., члена Ради гуманітарної політики при КМДА з вересня 2010 р., члена колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України – Маріанни Іванівни Босенко асоціюється насамперед із такими поняттями, як успішність, інноваційна діяльність, відданість своїй справі, безмежна любов до дитини.

Народилася Маріанна Іванівна Босенко 12 серпня 1952 р. в ст. Новопавлівська Ставропольського краю. Закінчила Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «викладач російської мови і літератури».

Маріанна Іванівна пройшла всі сходинки працівника освіти: була піонервожатою, працювала методистом в міському Палаці піонерів, заступником директора з виховної роботи у школі № 41, інспектором управління освіти міста. Очоливши в 1986 р. тоді ще загальноосвітню київську школу № 48, почала свій довгий і щасливий шлях від мрії свого дитинства до іміджевої школи.

Уособлюючи в собі неординарність у підходах до вирішення найважливіших питань реформування освіти, Маріанна Босенко за роки своєї роботи створила педагогічний колектив однодумців, якому притаманні новаторство і творчий потенціал, робота відповідно до сучасних тенденцій у світовому освітньому просторі, прагнення до вдосконалення й створення конкурентоспроможного навчального закладу.

Маріанна Іванівна активно впроваджує в навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційні технології. На сьогодні матеріально-технічна база гімназії дає кожному вчителю змогу використовувати мультимедійні інтерактивні технології в повному обсязі.

Науковець із великим стажем роботи, вона спрямовує роботу вчителів гімназії на науковий пошук і дослідництво, результатом чого стала авторська програма «Культура життєвого самовизначення», затверджена Міністерством освіти і науки України, яка впроваджується в навчальних закладах України.
Маріанна Босенко використовує в своїй роботі підхід підтримуючого виховання, упроваджує в навчальний процес ситуацію успіху, створюючи умови для розкриття творчої особистості в кожній дитині.
Співпраця вчителів, учнів і їхніх батьків надали їй можливість створити справжнє гімназійне братерство, школу радості для дітей.
За плідну працю колектив гімназії нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Матеріали, які розкривають різноманітні аспекти діяльності гімназії, очолюваної М. І. Босенко:

Організація життєдіяльності гімназії № 48 у навчально-виховному процесі
та в позаурочний час здійснюється педагогічним колективом на основі розробленої ним під керівництвом М. І. Босенко програми «Культура життєвого самовизначення»

Веб-сайт гімназії № 48

Упорядники:
Виговська О. І., канд. пед. наук, доцент,
провідний науковий співробітник
відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти

Годецька Т. І.,
учений секретар
ДНПБ України ім. В. О. СухомлинськогоБ

Упорядники бібліографії:
Самчук Л. І.,
зав. відділу наукової
інформаційно-бібліографічно діяльності

Січкар А. В.
молодший науковий співробітник
відділу наукової
інформаційно-бібліографічної діяльності

Бібліографічний редактор:
Самчук Л. І.,
зав. відділу наукової
інформаційно-бібліографічної діяльності


Анонси та оголошення

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

03.03.2022

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали