НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Засідання вченої ради 27.04.2015

У своєму виступі канд. пед. наук, заступник директора з наукової роботи Л. М. Заліток зазначила, що в 2015 р. здійснюється моніторинг упровадження результатів НДР, отриманих у 2012-2014 р. Зокрема за завершеною у 2012 р. фундаментальною НДР «Теоретичні та науково-практичні аспекти створення інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського» було підготовлено й упроваджено 32 одиниці продукції, із них: наукової – 10, довідкового характеру – 22, електронних ресурсів – 5.

За завершеною у 2014 р. фундаментальною НДР «Наукова організація інформаційної діяльності галузевого бібліотечного комплексу в Державній науково-педагогічній бібліотеці імені В. О. Сухомлинського» було підготовлено та упроваджено 98 одиниць наукової продукції, із них: наукової – 92, науково-виробничої – 2, довідкової – 4, електронних ресурсів – 2.

Усього за завершеними в 2012-2014 рр. фундаментальними дослідженнями було підготовлено 58 рукописів, із них надруковано й використовується цільовою групою користувачів – 57, що становить 98 %.

Об’єктами впровадження результатів НДР були 97 бібліотек. Під час підготовки поточної наукової продукції, апробуються й оприлюднюються результати здійснених наукових досліджень: висвітлюються в наукових статтях основні ідеї та принципи, закладені в їх розробку, прогнозується й перевіряється можливий соціальний ефект від упровадження. Апробація результатів, отриманих у ході досліджень здійснюється під час їх обговорення на наукових зібраннях: міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах тощо.

У 2014 р. активізувалася робота з оприлюднення результатів наукових досліджень в Електронній бібліотеці НАПН України. Станом на 14.04.2015 р. у ній розміщено 88 наукових праць.

У своєму виступі канд. іст. наук, завідувач відділу наукової реферативної та аналітичної інформації у сфері освіти С. М. Зозуля підкреслила, що над положеннями про вчену раду та про науково-експертну раду ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського упродовж тривалого часу працювала робоча група. Зокрема «Положенням про вчену раду Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського» визначено, що вчена рада – це колегіальний, дорадчий орган управління науковою, науково-методичною, науково-організаційною та видавничою діяльністю бібліотеки, а також координує основні напрями наукової діяльності з питань галузевого бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства, педагогічного джерелознавства, наукознавства та інформаційної діяльності. У документі визначено склад вченої ради бібліотеки, зазначено, що в структурі вченої ради створено спеціальний дорадчо-консультативний орган – науково-експертна рада. Положенням регламентуються основні завдання та функції вченої ради та організаційні аспекти її роботи. Доповнює положення «Регламент підготовки та проведення засідань вченої ради ДНПБ України імені В. О. Сухомлинського», у якому визначено вимоги до формування плану роботи й порядку денного засідання вченої ради, визначено порядок проведення засідання вченої ради, опрацювання й оформлення ухвалених рішень вченої ради та інформування про них, прописано рівень відповідальності за виконанням рішень вченої ради та відповідальності за зберіганням матеріалів вченої ради.

У «Положенні про науково-експертну раду вченої ради Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського» зазначено, що науково-експертна рада – це спеціальний дорадчо-консультативний орган вченої ради, основними принципами діяльності якої є відкритість, об’єктивність, колегіальність, професійність, а також відповідальність за достовірність і повноту аналізу, обґрунтованість висновків і рекомендацій експертизи. Документ регламентує склад науково-експертної ради, організацію роботи ради, визначає об’єкти наукової експертизи.


Анонси та оголошення

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

08.02.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної) Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали