НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Календар знаменних і пам’ятних дат в галузі освіти і педагогічної науки

Серед рекомендаційних бібліографічних посібників, які готує Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського, важливе місце займає

«Календар знаменних і пам’ятних дат у галузі освіти і педагогічної науки на …. рік»

(далі – Календар), котрий започатковано бібліотекою 2002 р. Календар – це щорічне видання, мета якого – шляхом подання хронологічного переліку визначних дат з історії як світової, так і вітчизняної освіти, педагогіки, психології, філософії та інших суміжних галузей знань допомогти педагогічним і науково-педагогічним кадрам, студентам, бібліотекарям освітянських книгозбірень у плануванні роботи, отриманні компетентної інформації про ту чи іншу подію або особу.
Календар щорічно друкується на шпальтах періодичних видань «Шкільна бібліотека плюс» та «Шкільний світ», повний текст видання доступний безкоштовно на веб-порталі ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського в рубриці «Науково-інформаційна діяльність».
Видання готується ґрунтовно, на науковому рівні із залученням широкої джерельної бази: інформаційних, довідкових, енциклопедичних та нових матеріалів, свого часу заборонених. При упорядкуванні Календаря враховуються зміни, які відбуваються в реформуванні й модернізації освіти України.
До вашої уваги пропонується

«Календар знаменних і пам’ятних дат у галузі освіти і педагогічної науки на 2016 рік»

Документ має три розділи.
У першому розділі «Визначні дати року» ювілеї знаменних подій і особистостей подано без точних дат (числа й місяця), які з тих чи інших причин не встановлено (незалежно від укладачів). Окремо виділено ювілейні дати виходу друком книжок видатного українського педагога В. О. Сухомлинського (1918-1970), ім’я якого носить ДНПБ України з 2003 року.
Другий розділ «Перелік визначних і пам’ятних дат за місяцями» містить ювілейні дати народження видатних учених із різних галузей науки, письменників, літературознавців, бібліотекознавців; основні міжнародні, державні та церковні свята, пам’ятні дати історичних громадсько-політичних подій.
У третьому розділі «Науковці НАПН України – ювіляри 2016 року», крім ювілейних дат провідних українських учених і науковців НАПН України, зазначено також дати ювілярів – іноземних членів Академії з Австрії, Греції, Канади, Німеччини, Польщі, Росії, США й інших країн.

Допоміжний апарат Календаря складається з іменного покажчика, списку скорочень і списку використаної літератури. Дати народження ювілярів-науковців НАПН України в іменному покажчику подано в квадратних дужках [].

Також пропонується «Календар знаменних і пам’ятних дат у галузі освіти і педагогічної науки», починаючи з 2007 року по 2015 рік.

2016

2015

2014 2013 2012
2011 2010 2009 2008

2007


Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

03.03.2022

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали