НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

«За казкою до Василя Сухомлинського» (01.06.16)

До Міжнародного дня захисту дітей 1 червня 2016 року в головному приміщенні Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського (вул. Берлинського, 9) у рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді було проведено літературні читання «За казкою до Василя Сухомлинського» для вихованців дошкільного навчального закладу № 428 м.  Києва.

Кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник сектору обслуговування Л. М. Заліток розповіла дітям про В. О. Сухомлинського та ознайомила їх із казками, що спрямовані на виховання любові до рідної землі, народу й Батьківщини, а саме: «Бо за морем – чужина», «Сонце заходить», «Лелеки прилетіли», «Незнищений камінь». Дітям було зачитано низку казок, присвячених темі виховання любові до матері, серед них: «Материне поле», «Чотири вітри і материнське горе», «Найласкавіші руки», «Моя мама пахне хлібом», «Сива волосинка», «Кашу варила, діток годувала», «Материнське щастя», «Забула», «Гавеня та Соловей», «Сім дочок» і багато інших. Також на заході було представлено твори В. Сухомлинського, де порушується питання почуття гідності, поважного ставлення до воїнів, які загинули під час Другої світової війни, зокрема: «Чий родич дідусь», «Дідусів пояс», «Чарівний мак».

Діти із захопленням слухали казки Василя Сухомлинського та спробували самостійно складати казку. Цікавим, захоплюючим доповненням стало колективне читання казок В. Сухомлинського та обговорення їх.

2016.06.01-2

Л. М. Заліток, канд. пед. наук, с. н. с. сектору обслуговування бібліотеки читає казки Василя Сухомлинського

2016.06.01-3

Людмила Михайлівна розповідає про книги В.Сухомлинського

 

2016.06.01-4

Спілкується з дітьми за сюжетами казок

2016.06.01-5

Вручення грамоти і подарункових книг педагогічному колективу садочку від фахівців бібліотеки


Анонси та оголошення

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

08.02.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної) Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали