НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Донська Лілія Борисівна

                    (1946)

Поміркований консерватор чи раціональний інноватор

Поміркований консерватор чи раціональний інноватор

Народилася 29 листопада 1946 року у м. Києві в родині офіцера. У 1970 р. закінчила «з відзнакою» філологічний факультет Київського університету ім. Т. Г. Шевченка і була направлена на роботу вчителем російської мови Мохнацької СШ Попільнянського району Житомирської області. З 1971-1985 рр. працювала у Київській СШ №167 спочатку вчителем, а згодом – заступником директора з виховної роботи. З 1985 р. працює директором Київської середньої школи №30, яка у 1995-му році була реорганізована в школу нового типу й отримала назву – Гімназія №30 «ЕкоНад». Підставою для такої зміни стала ефективна робота школи над питаннями оптимального задоволення освітньо-виховних потреб учнів з урахуванням тих кардинальних змін, що відбувалися на той час у суспільстві. Досвід роботи школи був вивчено Київським інститутом удосконалення вчителів і рекомендовано Міністерством освіти як передовий.
Гімназія №30 «ЕкоНад» продовжила роботу школи по створенню сприятливого для дитини освітньо-виховного середовища та стала автором моделі сучасної економічної освіти дітей в умовах ринкових відносин. Постійно працюючи над власним професійним розвитком, Л.Б. Донська в 2005-му році стала фіналісткою Всеукраїнського конкурсу з громадянської освіти серед керівників шкіл, організованого Американськими Радами за підтримки Уряду США, і була відряджена на стажування в США. Під керівництвом директора, справжнього дієвого лідеру, створено творчий педагогічний колектив, який активно й свідомо втілює в педагогічну практику проектно-цільову систему організації гімназійного життя, побудованого на засадах демократизму. В гімназії активно діє учнівське самоврядування, чия модель визнана однією з кращих у столиці. Немало творчих педагогічних ідей Л.Б. Донської втілено в життя як гімназії «ЕкоНад», так й інших навчальних закладів Києва та України, бо директор невтомно ділиться своїми професійними надбаннями зі своїми молодими колегами.

 

Укладачі:

Карпенко О. В., к.держ.упр.,
зав. відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти
e-mail: karpenko_phd@ukr.net
Виговська О.І., к.пед.н., доцент,
провідний науковий співробітник
відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали