НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Засідання вченої ради 27.04.2015

У своєму виступі канд. пед. наук, заступник директора з наукової роботи Л. М. Заліток зазначила, що в 2015 р. здійснюється моніторинг упровадження результатів НДР, отриманих у 2012-2014 р. Зокрема за завершеною у 2012 р. фундаментальною НДР «Теоретичні та науково-практичні аспекти створення інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського» було підготовлено й упроваджено 32 одиниці продукції, із них: наукової – 10, довідкового характеру – 22, електронних ресурсів – 5.

За завершеною у 2014 р. фундаментальною НДР «Наукова організація інформаційної діяльності галузевого бібліотечного комплексу в Державній науково-педагогічній бібліотеці імені В. О. Сухомлинського» було підготовлено та упроваджено 98 одиниць наукової продукції, із них: наукової – 92, науково-виробничої – 2, довідкової – 4, електронних ресурсів – 2.

Усього за завершеними в 2012-2014 рр. фундаментальними дослідженнями було підготовлено 58 рукописів, із них надруковано й використовується цільовою групою користувачів – 57, що становить 98 %.

Об’єктами впровадження результатів НДР були 97 бібліотек. Під час підготовки поточної наукової продукції, апробуються й оприлюднюються результати здійснених наукових досліджень: висвітлюються в наукових статтях основні ідеї та принципи, закладені в їх розробку, прогнозується й перевіряється можливий соціальний ефект від упровадження. Апробація результатів, отриманих у ході досліджень здійснюється під час їх обговорення на наукових зібраннях: міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах тощо.

У 2014 р. активізувалася робота з оприлюднення результатів наукових досліджень в Електронній бібліотеці НАПН України. Станом на 14.04.2015 р. у ній розміщено 88 наукових праць.

У своєму виступі канд. іст. наук, завідувач відділу наукової реферативної та аналітичної інформації у сфері освіти С. М. Зозуля підкреслила, що над положеннями про вчену раду та про науково-експертну раду ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського упродовж тривалого часу працювала робоча група. Зокрема «Положенням про вчену раду Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського» визначено, що вчена рада – це колегіальний, дорадчий орган управління науковою, науково-методичною, науково-організаційною та видавничою діяльністю бібліотеки, а також координує основні напрями наукової діяльності з питань галузевого бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства, педагогічного джерелознавства, наукознавства та інформаційної діяльності. У документі визначено склад вченої ради бібліотеки, зазначено, що в структурі вченої ради створено спеціальний дорадчо-консультативний орган – науково-експертна рада. Положенням регламентуються основні завдання та функції вченої ради та організаційні аспекти її роботи. Доповнює положення «Регламент підготовки та проведення засідань вченої ради ДНПБ України імені В. О. Сухомлинського», у якому визначено вимоги до формування плану роботи й порядку денного засідання вченої ради, визначено порядок проведення засідання вченої ради, опрацювання й оформлення ухвалених рішень вченої ради та інформування про них, прописано рівень відповідальності за виконанням рішень вченої ради та відповідальності за зберіганням матеріалів вченої ради.

У «Положенні про науково-експертну раду вченої ради Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського» зазначено, що науково-експертна рада – це спеціальний дорадчо-консультативний орган вченої ради, основними принципами діяльності якої є відкритість, об’єктивність, колегіальність, професійність, а також відповідальність за достовірність і повноту аналізу, обґрунтованість висновків і рекомендацій експертизи. Документ регламентує склад науково-експертної ради, організацію роботи ради, визначає об’єкти наукової експертизи.


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали