НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Пироговські читання

Пироговські читання – зібрання лікарів, педагогів-медиків різних спеціальностей для обговорення наукових і практичних питань медицини, охорони здоров’я, медичної освіти, що проводяться в пам’ять про видатного лікаря і педагога М. І. Пирогова.

Пироговские чтения [Электронный ресурс] : [история и соврем. положение проведения Пирогов. чтений. Дата послед. ред.: 5 апр. 2020 г.] // Википедия : свобод. энцикл. – Текстовые данные. – [Б. м.], 2020. – Режим доступа: https://ru.wikipedia.org/wiki/Пироговские_чтения (дата обращения: 08.09.2020). – Загл. с экрана.

IV Міжнародні Пироговські читання 2010 р. у Вінниці

Згідно Указу Президента України №584/2010 «Про відзначення 200-річчя від дня народження Миколи Івановича Пирогова», з метою гідного вшанування пам’яті видатного всесвітньо відомого лікаря та вченого, талановитого педагога і громадського діяча з 2 по 5 червня 2010 року на базі Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова проведено IV Міжнародні Пироговські читання.

У науковому конгресі взяли участь хірурги та анатоми, гістологи та ембріологи, відомі вчені з понад 20 країн світу (загалом більше тисячі учасників).

У перший день численна делегація медиків розпочала відзначення дня народження Миколи Пирогова із молебну у церкві-некрополі видатного хірурга. Далі відбулась урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника засновника польової хірургії та екскурсія по музею-садибі. Опівдні медична еліта зібралась у залі театру на офіційне відкриття IV Міжнародних Пироговських читань, на ньому були присутні заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, керівництво міста й області.

У наступні дні в аудиторіях медуніверситету працювали хірурги, морфологи та вчені інших направлень з педагогічними лекціями. Крім, власне, Пироговських читань, у рамках форуму були проведені ХXІІ з’їзд хірургів України та V з’їзд анатомів, гістологів та ембріологів України.

Світлина:
http://krayvinnitsa.blogspot.com/2010/05/v.html

Матеріали науково-практичних конференцій, Пироговських читань, круглих столів : [бібліографія] // Микола Іванович Пирогов – видатний хірург, педагог і громадський діяч : (до 200-річчя від дня народж.) : біобібліогр. покажч. / НАПН України, ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського ; [упоряд.: Пономаренко Л. О., Стельмах Н. А., Пєєва С. П.]. – Київ, 2011. – [Підрозд.] 4.2. – С. 86–93. – (Серія «Видатні педагоги світу» ; вип. 7).

Анонси та оголошення

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

03.03.2022

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали