НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Донська Лілія Борисівна

                    (1946)

Поміркований консерватор чи раціональний інноватор

Поміркований консерватор чи раціональний інноватор

Народилася 29 листопада 1946 року у м. Києві в родині офіцера. У 1970 р. закінчила «з відзнакою» філологічний факультет Київського університету ім. Т. Г. Шевченка і була направлена на роботу вчителем російської мови Мохнацької СШ Попільнянського району Житомирської області. З 1971-1985 рр. працювала у Київській СШ №167 спочатку вчителем, а згодом – заступником директора з виховної роботи. З 1985 р. працює директором Київської середньої школи №30, яка у 1995-му році була реорганізована в школу нового типу й отримала назву – Гімназія №30 «ЕкоНад». Підставою для такої зміни стала ефективна робота школи над питаннями оптимального задоволення освітньо-виховних потреб учнів з урахуванням тих кардинальних змін, що відбувалися на той час у суспільстві. Досвід роботи школи був вивчено Київським інститутом удосконалення вчителів і рекомендовано Міністерством освіти як передовий.
Гімназія №30 «ЕкоНад» продовжила роботу школи по створенню сприятливого для дитини освітньо-виховного середовища та стала автором моделі сучасної економічної освіти дітей в умовах ринкових відносин. Постійно працюючи над власним професійним розвитком, Л.Б. Донська в 2005-му році стала фіналісткою Всеукраїнського конкурсу з громадянської освіти серед керівників шкіл, організованого Американськими Радами за підтримки Уряду США, і була відряджена на стажування в США. Під керівництвом директора, справжнього дієвого лідеру, створено творчий педагогічний колектив, який активно й свідомо втілює в педагогічну практику проектно-цільову систему організації гімназійного життя, побудованого на засадах демократизму. В гімназії активно діє учнівське самоврядування, чия модель визнана однією з кращих у столиці. Немало творчих педагогічних ідей Л.Б. Донської втілено в життя як гімназії «ЕкоНад», так й інших навчальних закладів Києва та України, бо директор невтомно ділиться своїми професійними надбаннями зі своїми молодими колегами.

 

Укладачі:

Карпенко О. В., к.держ.упр.,
зав. відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти
e-mail: karpenko_phd@ukr.net
Виговська О.І., к.пед.н., доцент,
провідний науковий співробітник
відділу науково-аналітичної обробки
та поширення інформації у сфері освіти


Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо на відкриття та до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Школа інформаційно-аналітичного супроводу освіти з питань збереження психічного здоров’я в умовах воєнного стану та глобальної цифрової трансформації суспільства» (включено до програми Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти, 2024» та до програми Шостого Міжнародного науково-практичного Web-форуму «FORUM SOIS, 2024 : Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя») 27 березня 2024 року 15:30–17:00

Інформаційний лист

Програма

Зразок оформлення тез

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали