НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Засідання вченої ради 22.08.2024

22 серпня 2024 р. відбулося позачергове розширене засідання вченої ради Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України, що розпочалося відзначенням 33-ї річниці Незалежності України й вшануванням пам’яті загиблих за цілісність і свободу нашої держави. Питання, що розглянуто першим – «Про відзначення 33-ї річниці Незалежності України і завдання ДНПБ України імені В. О. Сухомлинського на сучасному етапі державотворення».

З вітальним словом до колективу звернулася директор ДНПБ Лариса Березівська. У проникливій і мотивуючій промові лідера колективу –переконливі свідчення виконання науковою установою своєї місії, подяка за за натхненну і самовіддану працю, стійкість і мужність у складних умовах, невпинна віра в Перемогу над російським загарбником, вітання з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності України (доповідь).

З тематичними доповідями виступили т.в.о. заступника директора з наукової роботи Лариса  ПономаренкоЕкспозиційно-виставкова діяльність ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, присвячена Незалежній України (1999–2024 рр.»), Андрій Гуралюк, завідувач відділу цифрових технологій і комп’ютерного забезпечення («Цифрова колекція «Вчені НАПН України» в реаліях сьогодення: до 33-ї річниці Незалежності України»). Член ради молодих вчених ДНПБ, провідний бібліотекар відділу зберігання фонду та обслуговування користувачів Ангеліна Жигалюк представила віртуальну й традиційну виставки «Деколонізація української історії та культури». У цьому контексті Лариса Березівська презентувала і передала до бібліотечного фонду ДНПБ авторську хрестоматію «Педагогічний дискурс про реформування загальної середньої освіти в Україні (ХХ – початок ХХІ ст.)».

З нагоди 33-ї річниці Незалежності України під час урочистої частини відбулося нагородження співробітників Почесними Грамотами, Грамотами і Подяками ДНПБ за плідну працю, вагомий внесок у розвиток наукової установи.

Надихаючою складовою засідання стало відеопривітання, підготовлене співробітниками відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності (відеопривітання).

Вчена рада відзначила, що 24 серпня ‒ це знакова дата в календарі для кожного свідомого українця, для кожної родини, професійної спільноти, а особливо під час війни. У контексті важливої ролі НАПН України у розбудові незалежності України, її освіти і науки, ДНПБ системно реалізує свою місію – формування галузевого сегмента національного інформаційного простору й сприяння побудові суспільства знань.

Учасники урочистого засідання вченої ради висловили непохитну впевненість у неодмінній перемозі українського народу і зазначили, що вбачають найперший і найважливіший обов’язок працівників бібліотеки в тому, щоб своєю самовідданою працею на інформаційному освітньо-науковому фронті цю перемогу наближати.

Інформацію підготувала
заступник директора з наукової роботи
ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського
Ганна Романова

 


Анонси та оголошення

30.08.2024

22.07.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної)  Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали