НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Всеукраїнський вебінар «Інформаційне забезпечення освітнього процесу: реалії та сучасні виклики»

27 серпня 2020 р. Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського (далі – ДНПБ) Національної академії педагогічних наук України провела Всеукраїнський вебінар «Інформаційне забезпечення освітнього процесу: реалії та сучасні виклики». Мета заходу – обговорення питань підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення учасників освітнього процесу з врахуванням сучасних викликів, зокрема й спричинених пандемією COVID-19.

У вебінарі взяли участь педагогічні та бібліотечні працівники закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, методисти обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та методисти з бібліотечних фондів обласних, районних та міських управлінь освіти й науки різних областей України, представники видавництва «Ранок» (загалом – 100 осіб).

Розпочала захід заступник директора ДНПБ Л. І. Страйгородська, яка відзначила важливість і актуальність тематики засідання та передала вітання його учасникам від директора бібліотеки – доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України, Л. ДБерезівської.

Модератор заходу – І. І. Хемчян – ознайомила присутніх із програмою вебінару, наголосивши на вагомості розгляду питань, пов’язаних із формуванням та використанням електронних галузевих інформаційних ресурсів у освітній діяльності. Із доповідями виступили: кандидат наук з соціальних комунікацій, завідувач відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ Л. О. Пономаренко («Науково-інформаційні ресурси ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського як складник освітнього середовища»); кандидат історичних наук, заступник директора з науково-інформаційної та бібліотечної роботи ДНПБ Л. І. Страйгородська («Учені НАПН України – педагогам: огляд інформаційних ресурсів на допомогу організації дистанційного навчання в умовах пандемії»); кандидат педагогічних наук, доцент кафедри освітнього лідерства ІППО Київського університету ім. Бориса Грінченка, науковий співробітник відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ О. Є. Матвійчук («Академічна доброчесність учасників освітнього процесу»); бренд менеджер видавництва «Ранок» А. А. Апенько («Електронні інформаційні ресурси на допомогу освітянам»); завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ І. І. Хемчян («Трансформація роботи шкільної бібліотеки в умовах пандемії»); науковий співробітник відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ О. Л. Гончаренко («Безпека в Інтернеті – важлива складова дистанційних технологій в освіті»); кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу педагогічного джерелознавства та біографістики ДНПБ С. В. Тарнавська («Інформаційно-бібліографічний супровід національно-патріотичного виховання дітей та молоді»); головний бібліограф відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ М. Х. Лапада («Створення інклюзивного освітнього середовища в Новій українській школі: інформаційно-бібліографічне забезпечення»).

На завершення модератори – І. І. Хемчян та Л. О. Пономаренко – відповіли на запитання колег і запросили до подальшої участі у заходах ДНПБ та творчої співпраці.

Учасники висловили щиру вдячність співробітникам бібліотеки за організацію вебінару та актуальність обраної тематики, цікаві виступи і презентації.

Матеріал підготувала
завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної
та міжнародної діяльності
ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського
І. І. Хемчян


Анонси та оголошення

03.03.2022

06.02.2021

Шановні колеги!

Звертаємо вашу увагу на можливість налаштування для вчених НАПН України віддаленого доступу до наукометричних баз Scopus  та Web of Science.

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали