НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Презентація проекту Speaking Club

4 березня 2016 року в рамках реалізації Указу Президента України «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні» Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського в співпраці разом із громадською організацією «Африканська Рада в Україні» презентували проект Speaking Club «Україна-Африка: єдиний інформаційний простір».

Початком співпраці стало підписання меморандуму про міжнародне співробітництво в галузі науки, освіти та культури між бібліотекою та громадською організацією «Африканська Рада в Україні».

Із вітальним словом виступила Березівська Лариса Дмитрівна, д-р пед. наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, директор ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського. Вона окреслила мету проекту, це: ознайомлення учнів, студентів, науковців із культурою Африки; створення в бібліотеці сприятливої інформаційної платформи для спілкування англійською мовою з представниками Африканської ради в Україні; сприяння вивченню англійської мови для забезпечення інтеграції України до європейського науково-освітнього простору.

Діалло Ісса Садіо, віце-президент Африканської Ради в Україні, розповів присутнім про культурно-освітню діяльність Ради. Він зазначив, що в програмі програма Speaking Club будуть проходити передбачає лекції, майстер-класи, перегляди кінофільмів, художні виставки, де присутні всі охочі матимуть змогу ознайомитися з історією, традиціями, мистецтвом, кіно Африки та поспілкуватися англійською мовою на різні теми.

Про унікальну книгу В. Городецького «В джунглях Африки. Дневник охотника» (1914 р.), що зберігається у фонді бібліотеки й завдяки якій відбулося знайомство ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського з Африканською Радою в Україні, розповіла Кирій Світлана Василівна, в. о. завідувача відділу соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків бібліотеки.

Особливості ролі жінки в африканському суспільстві, долі відомих жінок різних країн Африки висвітлили у своїх виступах: Косенко Юрій Анатолійович, сходознавець, африканіст, громадський діяч; Тимчишин Ольга Василівна, сходознавець, біолог, африканіст; Токавседь Патріція, художниця й декоратор, і Діалло Маріама, учениця 11-го класу Слов’янської гімназії м. Києва.

У заході взяли участь: представники Африканської Ради в Україні, науковці бібліотеки, студенти та викладачі Інституту іноземної філології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та Мистецького інституту художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі.

04.03.16-1

Зліва направо: Березівська Лариса Дмитрівна, д-р пед. наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, директор ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, Діалло Ісса Садіо, віце-президент Африканської Ради в Україні та Кирій Світлана Василівна, в. о. завідувача відділу соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків бібліотеки

04.03.16-2

Підписання меморандуму про міжнародне співробітництво в галузі науки, освіти та культури між бібліотекою та громадською організацією «Африканська Рада в Україні»

04.03.16-4

Виступ Діалло Ісса Садіо, віце-президента Африканської Ради в Україні

04.03.16-3

Виступ С. В. Кирій про унікальну книгу В. Городецького «В джунглях Африки. Дневник охотника» (1914 р.)

Учасники презентації

 


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали