НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Відділ соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків

Відділ соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків було створено на базі сектору соціокультурних комунікацій у січні 2016 року за ініціативи директора Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського, д-ра пед. наук, професора Лариси Дмитрівни Березівської.

Головною метою діяльності відділу є збереження та розвиток соціокультурних комунікацій бібліотеки як складової частини інформаційного забезпечення педагогічної галузі, встановлення міжнародних зв’язків задля сприяння інтеграції України до європейського науково-освітнього простору та формування успішного іміджу бібліотеки в суспільстві як установи інформаційного типу найвищого рівня.

Напрями діяльності відділу

  1. Науково-дослідна робота.
  2. Науково-бібліотечна діяльність.
  3. Упровадження й моніторинг упровадження результатів науково-дослідних робіт.
  4. Наукове співробітництво.
  5. Проведення масових науково-практичних заходів.
  6. Міжнародне співробітництво.
  7. Зв’язки із засобами масової інформації та громадськістю.

Основні завдання відділу

  • Проведення наукових досліджень із проблем забезпечення інформаційних і соціокультурних потреб користувачів.
  • Вивчення та впровадження в діяльність бібліотеки інноваційних технологій, форм і методів організації та проведення науково-інформаційних і культурно-освітніх заходів, які задовольняли б інформаційно-освітні потреби основних категорій користувачів на сучасному етапі та в найближчій перспективі.
  • Упровадження в практику роботи мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України результатів наукових досліджень із питань розвитку соціокультурної діяльності.
  • Моніторинг упровадження в практику роботи мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України результатів досліджень за завершеними НДР, що здійснюються у відділі.
  • Встановлення широкого спектра соціокультурного співробітництва бібліотеки з: науковими установами НАПН України, МОН України, науковими установами та освітніми навчальними закладами всіх рівнів, громадськими організаціями, представниками ЗМІ, залучення їх до участі в заходах бібліотеки та здійснення спільних наукових проектів.
  • Організація та проведення науково-інформаційних та культурно-освітніх заходів (науково-педагогічний лекторій, педагогічні читання, круглі столи, педагогічні ради, художньо-мистецькі виставки, презентації, зустрічі тощо).
  • Надання науково-методичної, науково-організаційної, консультативної допомоги працівникам бібліотеки, задіяним в організації та проведенні міжнародних заходів, налагоджені співробітництва із зарубіжними інституціями.
  • Налагодження міжнародної діяльності завдяки участі в міжнародних проектах, програмах візитів й обмінів, проведення спільних із зарубіжними інституціями культурно-освітніх заходів, підготовка документів до укладання угод про партнерство.
  • Розвиток партнерських стосунків із спорідненими зарубіжними установами (бібліотеками, архівами, музеями, науковими установами, навчальними закладами, освітніми центрами тощо), іншими професійними об’єднаннями, фондами й благочинними організаціями в Україні та за її межами.
  • Популяризація соціокультурної та міжнародної діяльності бібліотеки через підготовку матеріалів для оприлюднення у фахових українських та зарубіжних виданнях, інших видах ЗМІ.
  • Підготовка та розміщення матеріалу про проведені відділом комплексні інформаційні заходи на порталі бібліотеки.
  • Висвітлення діяльності бібліотеки, відділу в соціальній мережі «Фейсбук».
  • Здійснення рекламної діяльності (підготовка й розповсюдження буклетів, оголошень, запрошень, прес-релізів тощо).

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ

 

СПІВРОБІТНИКИ ВІДДІЛУ

Якубовський Віталій Ігорович
Посада
: старший науковий співробітник
Науковий ступінь: кандидат філологічних наук.
Наукові інтереси: соціокультурні комунікації, комплексні інформаційні заходи, філологія.

Кривоносова Олена Володимирівна   Google Академія   Електронний архів НАПН України
Посада
: науковий співробітник
Наукові інтереси: соціокультурні комунікації, комплексні інформаційні заходи, корпоративна культура.

Контакти

telephone Телефон: 380(44) 440-35-48
email E-mail: kiriys@ukr.net

 


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали