НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду

До Всеукраїнського дня бібліотек

01.10.2024

30 вересня 2024 р. у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського НАПН України (далі – ДНПБ) відбулися загальні збори колективу з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. На початку заходу присутні вшанували пам’ять героїв-захисників, полеглих під час повномасштабної російської війни проти України.

У вступному слові доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор Лариса Березівська привітала працівників ДНПБ та її партнерів із Всеукраїнським днем бібліотек. Передала вітання від президента НАПН України, доктора філософських наук, професора, академіка НАПН України Василя Кременя. Заначила, що третій рік поспіль професійне свято, як і життя країни в цілому, затьмарене повномасштабною військовою агресією з боку рф. Подякувала ЗСУ за можливість жити і працювати. І це дуже символічно напередодні Дня захисників і захисниць, Дня Українського козацтва.

Лариса Березівська повідомила, що 19.09.2024 р. Президія НАПН України високо оцінила роботу бібліотеки. У постанові зазначено, що ДНПБ у звітний період утвердилася як національний лідер інформаційного забезпечення освіти, педагогіки, психології України. Особливо проявилася її провідна роль у кризових для українського суспільства умовах – під час пандемії COVID-19 і повномасштабної російської війни проти України. Всім подякувала за сумлінну працю і побажала нових професійних здобутків, стійкості, миру. У надскладні воєнні часи ми працюємо на інформаційному фронті і у такий спосіб наближаємо перемогу. У виступі згадала добрим словом першого директора бібліотеки Павлу Рогову (1947–2014), відзначила її роль у створенні ДНПБ. Презентувала для фонду ДНПБ інформаційно-аналітичний довідник «Наукова і науково-організаційна діяльність Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського за 2020–2024 рр. та перспективи її подальшого розвитку» (https://lib.iitta.gov.ua/id/eprint/742309/ https://dnpb.gov.ua/ua/?ourpublications=40741).

Продовжила традицію дарування книжок до фонду бібліотеки кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, старший науковий співробітник відділу педагогічного джерелознавства та біографістики Наталія Антонець, яка передала хрестоматію «Борис Грінченко: сам про себе й у спогадах сучасників» (Київ, 2023) із дарчим написом на книжці від колективу укладачів Київського університету імені Бориса Грінченка. До акції дарування книжок долучилася Ольга Лучанінова, доктор педагогічних наук, професор, в.о. провідного наукового співробітника відділу наукового інформаційно-аналітичного супроводу освіти, яка передала сучасні видання до фонду ДН

Фахівці відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ презентували виставку-огляд «Діяльність освітянських бібліотечних інституцій: виклики воєнного часу», хронологічні межі якої вересень 2023 – серпень 2024 рр.

З метою інформування наукових, науково-педагогічних і бібліотечних працівників про нові видання ДНПБ експоновано книжкову виставку «Інформаційне забезпечення освіти, педагогіки і психології в умовах війни: видання ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського».

З нагоди свята Всеукраїнського дня бібліотек працівників ДНПБ та партнерів відзначено подяками і грамотами. Щирі слова, патріотичні пісні від учнів закладів освіти пролунали у вітальному відеоролику.

Проведено акцію збору коштів на потреби Збройних Сил України.

Все буде Україна!

Підготували
Л.О. Пономаренко, Т.І. Годецька

 


Анонси та оголошення

10.10.2024

Шановні колеги!

23-25 жовтня 2024 року відбудеться XVI Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» в режимі онлайн. Приєднуйтеся до обговорення актуальних питань інноваційного розвитку освіти на 58 конференціях, презентаціях, семінарах, круглих столах, панельних дискусіях, педагогічних коучингах, майстер-класах, воркшопах, дискусійних панелях у режимі онлайн. Участь у заходах безкоштовна. Програма

01.09.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної)  Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали