НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду

Участь науковців відділу педагогічного джерелознавства та біографістики ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України у всеукраїнській науково-практичній конференції «Історія та філософія освіти в незалежній Україні: виміри історичної пам’яті (український і зарубіжний дискурси)»

31.05.2024

Наукові співробітники відділу педагогічного джерелознавства та біографістики ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України взяли участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Історія та філософія освіти в незалежній Україні: виміри історичної пам’яті (український і зарубіжний дискурси)», яка відбулася 30 травня 2024 р. в НАПН України.

На пленарному засіданні з доповідями виступили: Лариса Березівська, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор ДНПБ, головний науковий співробітник відділу (Педагогічні біографічні дослідження у контексті реконструкції історичної пам’яті українського народу), Тетяна Кочубей, доктор педагогічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу (Роль особистості викладача у формуванні патріотичних почуттів здобувачів освіти), Олександр Міхно, доктор педагогічних наук, с.н.с., головний науковий співробітник відділу (Реалізація офіційної політики пам′яті у біографічних онлайн проєктах Педагогічного музею України та Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського).

Дякуємо організаторам за змістовну, з актуальною проблематикою конференцію, присвячену висвітленню правдивої історії українського народу і значенню пам’яті про наше спільне минуле у справі максимального згуртування української нації і виховання у дітей та молоді національно-патріотичних почуттів.

Організували захід: Національна академія педагогічних наук України, Відділення філософії освіти, загальної та дошкільної педагогіки, відділ історії та філософії освіти Інституту педагогіки НАПН України. Співорганізаторами стали Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Луганський національний педагогічний університет імені Т.Г. Шевченка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали