НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду

Програма ЄС Еразмус +: можливості для навчання студентів за кордоном

10.06.2017

8 червня 2017 року Пункт європейської інформації, що функціонує в ДНПБ України  ім. В. О. Сухомлинського НАПН України за підтримки міжнародного проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» відвідали студенти – магістри Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка.

Науковий співробітник відділу науково-документного забезпечення та соціокультурної діяльності Я. М. Ніколаєнко розповіла майбутнім вчителям про програму ЄС Еразмус +, що підтримує проекти партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, науки, культури. Сьогодні ця програма є ключовим інструментом для підвищення рівня академічної мобільності у вищих навчальних закладах України. Упродовж дії Еразмус + 1388 українських студентів здобули шанс скористатися можливостями та навчатися за короткостроковими програмами в університетах Європейського Союзу. Я. М. Ніколаєнко зазначила, що найпопулярнішою країною для навчання за програмою мобільності серед вітчизняного студенства є Польща.

Загалом у програмах академічної мобільності від України беруть участь 127 українських вищих навчальних закладів. Найбільш активними з точки зору кількості укладених партнерських договорів з європейськими університетами є Львівський національний університет ім. І. Франка, Національній технічний університет «Київський політехнічний інститут» та Київський національний університет ім. Т. Шевченка.

Матеріал підготуваланауковий співробітник
відділу науково-документного забезпечення та
соціокультурної діяльності
С. М. Глазунова


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали