НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Всеукраїнський вебінар «Стійкість та інновації: освітянські бібліотеки в умовах викликів і змін»

19 серпня 2024 року ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України (далі – ДНПБ) проведено Всеукраїнський вебінар «Стійкість та інновації: освітянські бібліотеки в умовах викликів і змін». Захід присвячений підготовці освітянських бібліотек до нового навчального року 2024/2025 та 33‑ій річниці Незалежності України.

До заходу долучилися методисти з бібліотечної роботи обласних управлінь освіти і науки, бібліотекарі закладів загальної середньої освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти та закладів вищої освіти мережі освітянських бібліотек, загалом понад 50 учасників.

Модерацію заходу здійснювала Лариса Пономаренко, кандидат наук із соціальних комунікацій, завідувач відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ України.

Зі вступним словом до учасників вебінару звернулася заступник директора з наукової роботи ДНПБ, доктор педагогічних наук, професор Ганна Романова, яка від імені директора установи, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України Л.Д. Березівської привітала учасників з прийдешнім святом Дня Незалежності України і побажала плідної роботи. Вона відзначила інноваційний характер діяльності ДНПБ у реалізації науково-методичного забезпечення мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України, формуванні інформаційних ресурсів освітянських бібліотек, які постраждали внаслідок окупації рф, наданні відповідної консультативної допомоги.

З ключовими доповідями, у яких поділилися своїми знаннями, досвідом та найкращими практиками роботи, виступили Лариса Пономаренко, кандидат наук із соціальних комунікацій, завідувач відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ («Інформаційні ресурси ДНПБ України імені В. О. Сухомлинського для професійного розвитку»), Андрій Гуралюк, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу цифрових технологій і комп’ютерного забезпечення ДНПБ («Інструменти штучного інтелекту (ШІ) в освіті»), Олена Гончаренко, завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки»), Оксана Матвійчук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методики суспільно-гуманітарної освіти і виховання ІПО Київського столичного університету ім. Бориса Грінченка, науковий співробітник відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ Популяризація практик читання серед освітян та бібліотекарів у форматі наукових конференцій та вебінарів»), Інна Лобановська, завідувач відділу формування інформаційних ресурсів ДНПБ («Актуалізація фондів освітянських бібліотек»). Головний бібліограф відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ Міляуша Лапада презентувала огляд «Державні, професійні, народні та шкільні свята 2024/2025 н.р.», у якому зупинилася на ресурсах, які допоможуть у плануванні та проведенні свят. Провідний бібліотекар відділу зберігання фонду та обслуговування користувачів Ангеліна Жигалюк здійснила огляд віртуальної виставки «Деколонізація української історії та культури», яка підготовлена до Дня Незалежності України.

На завершення заходу учасники переглянули відеодобірку віршів, присвячених Україні та річниці Незалежності держави, у виконанні учнівської молоді. Лариса Пономаренко закликала учасників вебінару до подальшої співпраці та участі у науково-практичних заходах ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України.

Вебінар пройшов в атмосфері взаємної довіри, доброзичливості, зацікавленості учасників у поглибленні знань із бібліотечної інноватики та налагодженні співпраці. Учасники висловили щиру подяку організаторам і доповідачам за актуальний і цікавий захід.

Інформацію підготувала
Лариса Пономаренко

 

 

 

 

 


Анонси та оголошення

20.08.2024

Щиро вітаємо

ТЕРЕНТЬЄВУ НАТАЛІЮ ОЛЕКСАНДРІВНУ

з Днем народження!

Бажаємо здоров’я, весни в душі, яскравого сонця,  щастя, творчого натхнення, незмінно-позитивнвого настрою, затишку й тепла в колі Вашої родинисеред друзів і колег!

Директор та колектив ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України Л. Д. Березівська

22.07.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної)  Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали