НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо

 Казка – це свіжий вітер,
що роздмухує вогник дитячої думки і мови

В. О. Сухомлинський 

28 вересня 2015 року в головному приміщенні Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського фахівці бібліотеки разом із педагогами ДНЗ №428 і їхніми вихованцями старшої групи та батьками провели захід «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо». Зокрема під керівництвом музичного керівника садочка Світлани Пархоменко діти підготували театралізовану літературно-музичну композицію за творами В. О. Сухомлинського: «Мишка та лисичка», «Рибка і жаба», «Бабусин борщ», виконали танок «Соняшників», «Осені», «Оркестр жабенят».

З вітальним словом виступила доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, директор ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського Лариса  Березівська. Вона наголосила, що видатний український педагог Василь Сухомлинський залишив у спадок близько 1500 оповідань і казок для дітей, які перекладено 59 мовами світу. Директор підкреслила, що казки Василя Олександровича сповнені любові до рідної землі, родини та батьків, природи, їх читання сприяє як розвитку дітей, так і їхньому національно-патріотичному вихованню.

У межах заходу в бібліотеці експонується книжкова виставка «Ідеї Василя Сухомлинського як концептуальна основа національно-патріотичного виховання».

На згадку про захід фахівці бібліотеки всім дітям подарували книги, а також передали в дарунок садочку бібліографічний покажчик «В. О. Сухомлинський. Біобібліографія: 2008-2013 рр.». Директор ДНЗ № 428 Наталія Заріцька подарувала бібліотеці квітку соняха – улюблену квітку Василя Олександровича, виготовлену дітьми й підкреслила, що педагогічний колектив ДНЗ №428 у своїй роботі особливого значення приділяє педагогічній системі виховання Василя Сухомлинського, чому сприяє тісна співпраця з фахівцями ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського.


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали