НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Нагороди, премії

Нагрудний знак “Василь Сухомлинський”

2monety

Нагрудник знак “Василь Сухомлинський” до 2013 року

 

3monety

Нагрудний знак “Василь Сухомлинський” – заохочувальна відзнака Міністерства освіти і науки України. Має третій (найвищий) ступінь серед відзнак, запроваджеих міністерством

Нагрудним знаком “Василь Сухомлинський” нагороджуються наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, а також інші особи за значний особистий внесок у розвиток загальної середної освіти, які досягли визначних успіхів у навчанні та вихованні підростаючого покоління, науковому та начально-методичному забезпеченні загальної середньої освіти, підготовці висококваліфікованих педагогічних кадрів, створенні якісних підручників, навчальних посібників.

11 липня 2015 року Міністерство освіти і науки України затвердило відповідне Положення.


Премії

КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ТРЕТЯ СЕСІЯ
ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ

5monety

Нагрудний знак “Лауреат обласної премії”

РІШЕННЯ

від 6 вересня 2002 року № 7  м. Кіровоград

Про обласну педагогічну премію
імені В.О.Сухомлинського

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та з метон приведення назви премії у відповідність до вже існуючих обласних премійобласна рада
ВИРІШИЛА:

1. Вважати такими, що втратили чинність, рішенні обласної ради від 23 червня 2001 року №233 “Про педагогічну премію обласної ради обласної державної адміністрації імені В. О. Сухомлинського” та від 26 вересня 2001 року №283 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 23 червня 2001 року №253 “Про педагогічну премію обласної ради та обласної державної адміністрації імені В.О.Сухомлинського”.
2. Започаткувати обласну педагогічну премію імені В. О. Сухомлинського з 1 січня 2002 року.
3. Затвердити Положення про обласну педагогічну премію імені В.О.Сухомлинського (Додається).
4. Контроль та виконанням даного рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питаня освіти, культури, науки, спорту, молодіжної політики та у справах сім’ї.

Голова обласної ради В. СИБІРЦЕВ

6monety

Статуетка “Степовий орел”

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням Кіровоградської
обласної ради
від 6 вересня 2002 року
№74

ПОЛОЖЕННЯ
про обласну педагогічну премію
імені В. О. Сухомлинського

1. Обласна педагогічна премія імені В. О. Сухомлинського (далі – педагогічна премія) заснована обласною радою та обласною державною адміністрацією, присуджується щорічно на конкурсній основі організаторам освіти, працівникам органів управління освітою і навчальних закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам навчальних закладів Кіровоградщини за значні досягнення у навчанні і вихованні молоді, у розвитку освіти, за успіхи у професійній діяльності.
2. Подання про присвоєння педагогічної премії вноситься голові обласної державної адміністрації та голові обласної ради конкурсною комісією, яка складається із представників педагогічної та науково-педагогічної громадськості регіону, депутатів обласної ради, працівників управління освіти та обласного інституту післядипломної освіти, склад якої затверджується начальником управління освіти і науки облдержадміністрації за погодженням із постійною комісією обласної ради з питань освіти, культури, науки, спорту, молодіжної політики та у справах сім’ї.
3. Висунення кандидатур до присвоєння педагогічної премії здійснюється гласно за місцем роботи особи, яку представляють до нагородження, у трудових колективах установ, організацій, підприємств незалежно від типу, форми власності та господарювання.
4. Конкурсна комісія у визначений нею термін, але не пізніше 15 вересня поточного року, розглядає клопотання про нагородження педагогічною премією, які вносяться трудовими колективами.
5. Кількість педагогічних премій визначається комісією, але не може бути більшою п’яти.
6. Премія встановлюється у розмірі 1000 гривень та виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі “Освіта”. Премія вручається щороку в урочистій обстановці до Дня працівників освіти. Одночасно з премією вручається диплом лауреата і Почесна відзнака обласної державної адміністрації і обласної ради – скульптура “Степовий орел”.
У випадку смерті удостоєного нагороди педагогічна премія вручається спадкоємцям.


Анонси та оголошення

18.04.2024

Щиро вітаємо

ГАВРИЛЕНКА ДМИТРА ФЕДОРОВИЧА

з Днем народження!

Бажаємо здоров’я, весни в душі, яскравого сонця,  щастя, творчого натхнення, незмінно-позитивнвого настрою, затишку й тепла в колі Вашої родинисеред друзів і колег!

Директор та колектив ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського НАПН України Л. Д. Березівська

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали