НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Науково-методологічний семінар (29.09.17)

28 вересня 2017 р. у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України відбувся постійно діючий науково-методологічний семінар «Наукова бібліотека та якість сучасної освіти». Науковий керівник семінару – Л. Д. Березівська, директор бібліотеки, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України. Мета заходу – підвищення кваліфікації, набуття інноваційного досвіду.

Семінар відбувся за участю наукових працівників ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського та Інституту проблем виховання НАПН України.

Під час заходу розглядалися актуальні проблеми української науки й освіти, бібліотечної справи. Зокрема відбулося обговорення Закону України «Про освіту», що набирає чинності з 28.09.2017 р.

Так, Л. І. Самчук, завідувач відділу наукової інформаційно-бібліографічної діяльності проаналізувала освітні ЗМІ, в яких відображено сьогоденні виклики освіти й науки передусім щодо проблем оновлення програм і підручників відповідно до вимог концепції «Нової української школи», можливостей участі українських учених у програмі ЄС «Горизонт 2020» та ін. (Огляд ЗМІ за липень – вересень 2017 р.)

А. І. Рубан, наук. співроб. відділу науково-методичного забезпечення діяльності мережі освітянських бібліотек ознайомила з ключовими науковими працями, в яких розкрито актуальні питання бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства, зокрема щодо створення національного репозитарію академічних текстів, змін у типових правилах користування бібліотеками та надання ними платних послуг, розвитку стратегічного управління в українських бібліотеках та наукометричних досліджень. (Презентація)

У межах семінару було проведено засідання дискусійного клубу на тему «Модель інноваційної бібліотеки: зарубіжний досвід». С. М. Глазунова, наук. співроб. сектору обслуговування, соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків відділу науково-документного забезпечення та соціокультурної діяльності виступила з інформаційним повідомленням про діяльність Лондонської бібліотеки, проаналізувала бізнес-модель та стратегію розвитку цієї книгозбірні. Відзначено, що особливістю функціонування Лондонської бібліотеки є орієнтація на партнерські зв’язки, розвиток корпоративної етики та формування поля корпоративних цінностей. (Презентація)

Наукові працівники ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського поінформували про участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних заходах упродовж вересня 2017 р.

Науковці Інституту проблем виховання НАПН України презентували до фонду бібліотеки збірник методичних матеріалів для педагогічних працівників на допомогу у відзначенні Міжнародного Дня миру «Урок миру».

Матеріал підготувала координатор семінару,
заступник директора з наукової роботи
ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського,
канд. іст. наук,
С. М. Зозуля

2017.09.29-2 2017.09.29-3
2017.09.29-4 2017.09.29-5
2017.09.29-6

Анонси та оголошення

20.02.2024

Конкурс на заміщення вакантних наукових посад Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського НАПН України Наказ від 19 лютого 2024 р.  № 11.     Детальніше...

08.02.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантної посади заступника директора з наукової роботи (бібліотечної) Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали