НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Загальні збори трудового колективу та звітна науково-практична конференція (21.12.2021)

21 грудня 2021 р. у режимі онлайн на платформі Google Meet відбулися звітні загальні збори трудового колективу та звітна науково-практична конференція Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського (далі – ДНПБ) «Інформаційне забезпечення сфери освіти та науки України» за результатами наукових досліджень у 2021 р.

Відкрила збори та конференцію директор ДНПБ, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Лариса Березівська, яка привітала учасників та побажала плідної роботи. Із вітальним словом до працівників ДНПБ звернулася доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, академік-секретар Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України Світлана Сисоєва. Вона зазначила, що колектив бібліотеки виконує велику і важливу роботу, незважаючи на сучасні складнощі в сфері освіти й науки; закцентувала увагу на вагомій діяльності ДНПБ як наукового осередку, що виконує дослідження в галузі освіти й педагогіки, та бібліотечної установи, яка здійснює науково-інформаційне забезпечення освіти й науки, зокрема НАПН України; підкреслила активну участь бібліотеки в розвитку сухомлиністики; подякувала за плідну співпрацю й наголосила, що Відділеня загальної педагогіки та філософії освіти завжди підтримує ініціативи ДНПБ. На завершення С. О. Сисоєва привітала колектив бібліотеки із прийдешніми новорічними святами.

У звітній доповіді «Про підсумки роботи Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського за 2021 р. та завдання на 2022 р.» професор Л. Д. Березівська проаналізувала діяльність установи за основними напрямами: наукова, науково-організаційна, науково-інформаційна та бібліотечна робота; зазначила найвагоміші здобутки колективу за звітний період, окреслила актуальні завдання подальшої діяльності та перспективи їх вирішення.

Директор подякувала президенту НАПН України, академіку В. Г. Кременю, академіку-секретарю Відділення загальної педагогіки та філософії освіти, академіку С. О. Сисоєвій за всебічну підтримку діяльності ДНПБ, а колективу за плідну сумлінну працю та привітала усіх з прийдешнім Новим роком і Різдвом Христовим.

В обговоренні звітної доповіді директора взяли участь: заступник директора з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Дмитро Закатнов, який розповів про виконання запланованих на 2021 р. завдань, зупинився на перспективах наукової та науково-організаційної роботи, наголосивши, зокрема, на потребі активізації участі співробітників бібліотеки у міжнародних, у т. ч. зарубіжних, науково-практичних заходах, програмах, проєктах та грантах; завідувач відділу формування інформаційних ресурсів Інна Лобановська зазначила, що незважаючи на складнощі, спричинені карантинними обмеженнями, усі планові показники виконано, закцентувала увагу на перспективах розвитку науково-інформаційної, бібліотечної, науково-методичної та соціокультурної діяльності; заступник директора із загальних питань Антоніна Панасюк доповіла про результати господарської діяльності, окреслила пріоритетні завдання на наступний рік; головний бухгалтер Валентина Гайдук підвела підсумки фінансової діяльності ДНПБ за 2021 р.; голова Ради трудового колективу Тетяна Годецька звітувала про результати виконання положень Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом ДНПБ у 2021 р.

До обговорення звіту директора долучилися також наукові та бібліотечні працівники ДНПБ: Оксана Бондарчук, Ольга Сухомлинська, Сніжана Тарнавська, Ірина Хемчян та ін., які позитивно оцінили роботу ДНПБ упродовж звітного періоду та запропонували схвалити звіт директора про підсумки діяльності установи в 2021 р. та завдання на 2022 р.

Звіт директора «Про підсумки роботи Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського за 2021 р. та завдання на 2022 р.» схвалено одноголосно.

Подальша робота конференції традиційно проходила у форматі секційних засідань, де учасники розглядали результати виконання прикладних наукових досліджень, обговорювали перспективні завдання та шляхи їхвирішення:

  • секція 1 «Педагогічна наука та освіта в особах, документах, бібліографії» (модератор засідання, керівник дослідження – доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор ДНПБ Л. Д. Березівська);
  • секція 2 «Інформаційні ресурси освітянських бібліотек у розвитку педагогіки, психології та освіти» (модератор засідання, керівник дослідження – кандидат наук із соціальних комунікацій, в.о. завідувача відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів Л. О. Пономаренко);
  • секція 3 «Бібліографічний та аналітичний супровід діяльності Національної академії педагогічних наук України щодо науково-методичного забезпечення модернізації та реформування освіти» (модератор засідання, керівник дослідження – кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу наукового інформаційно-аналітичного супроводу освіти С. В. Лапаєнко).

За результатами роботи звітної науково-практичної конференції «Інформаційне забезпечення сфери освіти та науки України» підготовлено збірник матеріалів тез доповідей наукових співробітників ДНПБ.

Завантажити: Інформаційне забезпечення сфери освіти та науки України
: матеріали звіт. наук.-практ. конф. ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, 21 грудня 2021 р., Київ / НАПН України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В. О. Сухомлинського ; [редкол.: Л. Д. Березівська (голов. ред.), Д. О. Закатнов, С. В. Тарнавська (відп. за вип.) та ін.]. – Вінниця : ТВОРИ, 2021. – 98 с.
Завантажено: 146, размер: 1.4 MB, дата: 30.Гру.2021

Програма звітної конференції

Матеріал підготували:
вчений секретар ДНПБ
Сніжана Тарнавська,
голова Ради трудового колективу
Тетяна Годецька


Анонси та оголошення

21.06.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо до публікації в електронному науковому фаховому журналі «Науково-педагогічні студії» (вип. 8/2024) Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського.  Детальніше…

20.06.2024

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського оголошує конкурс на заміщення вакантних посад. Детальніше...

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали