НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Відділ соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків

Відділ соціокультурних комунікацій та міжнародних зв’язків було створено на базі сектору соціокультурних комунікацій у січні 2016 року за ініціативи директора Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського, д-ра пед. наук, професора Лариси Дмитрівни Березівської.

Головною метою діяльності відділу є збереження та розвиток соціокультурних комунікацій бібліотеки як складової частини інформаційного забезпечення педагогічної галузі, встановлення міжнародних зв’язків задля сприяння інтеграції України до європейського науково-освітнього простору та формування успішного іміджу бібліотеки в суспільстві як установи інформаційного типу найвищого рівня.

Напрями діяльності відділу

  1. Науково-дослідна робота.
  2. Науково-бібліотечна діяльність.
  3. Упровадження й моніторинг упровадження результатів науково-дослідних робіт.
  4. Наукове співробітництво.
  5. Проведення масових науково-практичних заходів.
  6. Міжнародне співробітництво.
  7. Зв’язки із засобами масової інформації та громадськістю.

Основні завдання відділу

  • Проведення наукових досліджень із проблем забезпечення інформаційних і соціокультурних потреб користувачів.
  • Вивчення та впровадження в діяльність бібліотеки інноваційних технологій, форм і методів організації та проведення науково-інформаційних і культурно-освітніх заходів, які задовольняли б інформаційно-освітні потреби основних категорій користувачів на сучасному етапі та в найближчій перспективі.
  • Упровадження в практику роботи мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України результатів наукових досліджень із питань розвитку соціокультурної діяльності.
  • Моніторинг упровадження в практику роботи мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України результатів досліджень за завершеними НДР, що здійснюються у відділі.
  • Встановлення широкого спектра соціокультурного співробітництва бібліотеки з: науковими установами НАПН України, МОН України, науковими установами та освітніми навчальними закладами всіх рівнів, громадськими організаціями, представниками ЗМІ, залучення їх до участі в заходах бібліотеки та здійснення спільних наукових проектів.
  • Організація та проведення науково-інформаційних та культурно-освітніх заходів (науково-педагогічний лекторій, педагогічні читання, круглі столи, педагогічні ради, художньо-мистецькі виставки, презентації, зустрічі тощо).
  • Надання науково-методичної, науково-організаційної, консультативної допомоги працівникам бібліотеки, задіяним в організації та проведенні міжнародних заходів, налагоджені співробітництва із зарубіжними інституціями.
  • Налагодження міжнародної діяльності завдяки участі в міжнародних проектах, програмах візитів й обмінів, проведення спільних із зарубіжними інституціями культурно-освітніх заходів, підготовка документів до укладання угод про партнерство.
  • Розвиток партнерських стосунків із спорідненими зарубіжними установами (бібліотеками, архівами, музеями, науковими установами, навчальними закладами, освітніми центрами тощо), іншими професійними об’єднаннями, фондами й благочинними організаціями в Україні та за її межами.
  • Популяризація соціокультурної та міжнародної діяльності бібліотеки через підготовку матеріалів для оприлюднення у фахових українських та зарубіжних виданнях, інших видах ЗМІ.
  • Підготовка та розміщення матеріалу про проведені відділом комплексні інформаційні заходи на порталі бібліотеки.
  • Висвітлення діяльності бібліотеки, відділу в соціальній мережі «Фейсбук».
  • Здійснення рекламної діяльності (підготовка й розповсюдження буклетів, оголошень, запрошень, прес-релізів тощо).

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ

 

СПІВРОБІТНИКИ ВІДДІЛУ

Якубовський Віталій Ігорович
Посада
: старший науковий співробітник
Науковий ступінь: кандидат філологічних наук.
Наукові інтереси: соціокультурні комунікації, комплексні інформаційні заходи, філологія.

Кривоносова Олена Володимирівна   Google Академія   Електронний архів НАПН України
Посада
: науковий співробітник
Наукові інтереси: соціокультурні комунікації, комплексні інформаційні заходи, корпоративна культура.

Контакти

telephone Телефон: 380(44) 440-35-48
email E-mail: kiriys@ukr.net

 


Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо на відкриття та до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Школа інформаційно-аналітичного супроводу освіти з питань збереження психічного здоров’я в умовах воєнного стану та глобальної цифрової трансформації суспільства» (включено до програми Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти, 2024» та до програми Шостого Міжнародного науково-практичного Web-форуму «FORUM SOIS, 2024 : Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя») 27 березня 2024 року 15:30–17:00

Інформаційний лист

Програма

Зразок оформлення тез

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали