НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ
ІМЕНІ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО

Бібліотека це дзеркало і джерело духовної культури

Image
04060, Київ, М.Берлинського, 9 380 (44) 467-22-14 dnpb@i.ua Мапа проїзду
A A A

Кайгородов Дмитро Євгенович

                            (1945)

Автор профільної багатоступеневої системи хореографічної освіти в Україні

Автор профільної багатоступеневої системи хореографічної освіти в Україні

Кайгородов Дмитро Євгенович – директор КЦ «Кияночка», Київського хореографічного коледжу, театру «Молодий балет Києва». Народився 28 травня 1945 року в м. Магнітогорськ. У 1983 році з відзнакою закінчив Київський інститут культури ім. О. Є. Корнійчука (сучасний КНУКіМ) за спеціальністю – культурно-освітня робота.

Кайгородов Дмитро розпочав трудову діяльність у 1979 році. Спочатку працював інструктором із хореографії, пізніше – керівником гуртка народного ансамблю танцю «Горлиця». Викладав на кафедрі хореографії Київського державного інституту культури. З 1985 року – балетмейстер оперної студії в консерваторії ім. П. І. Чайковського. З 1990 року обіймав посаду головного балетмейстера хореографічної школи-студії Київського міського будинку вчителя. У 1991 році створив й очолив культурний центр «Кияночка»; у 2003 р. – дочірнє підприємство «Київський хореографічний коледж», у 2004 р. – загальноосвітній приватний навчальний заклад хореографічна гімназія «Кияночка». Таким чином, творча майстерня заслужених працівників культури України Галини та Дмитра Кайгородових перетворилася на багатоступеневу систему хореографічної освіти. У 2010 р. створив і очолив театр «Молодий балет Києва», який щороку дає понад 50 вистав, бере участь у всіх важливих для суспільства концертах та інших культурних заходах у нашій державі та за її межами, які пов`язані з вихованням моральності в молодого покоління, популяризацією культури й благодійністю.
Дмитро Євгенович має вагомі досягнення у вихованні артистів балету. Випускники школи Кайгородова стали провідними солістами національних та зарубіжних театрів: Національного академічного театру опери та балету ім. Т. Г. Шевченка (Україна), Київського муніципального академічного театру опери і балету (Україна), Пермського академічного театру опери і балету (Росія), Національного театру міста Зальцбург (Австрія), Віденської державної опери (Австрія), «Bejart Ballet Lausanne» (Швейцарія), «Caracalla Dance Theatre» (Ліван), з тріумфом гастролюють у багатьох країнах світу (Франція, Греція, Італія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Ліван, Польща), отримують визнання на найпрестижніших конкурсах і фестивалях класичного танцю.
Д. Є. Кайгородов є учасником Всеукраїнського проекту НАПН України «Педагоги-новатори в Україні» (2014 р.).

 

         Контакти:

01032, м. Київ,
вул. Льва Толстого 25, ф. 100
Тел. (044) 234-61-69
Email: college_horeograf@ukr.net

 

Упорядник 
Годецька Т. І.,
науковий співробітник відділу наукової реферативної
та аналітичної інформації у сфері освіти

Упорядник бібліографії
Самчук Л. І.,
зав. відділу наукової
інформаційно-бібліографічної діяльності

Науковий консультант
Виговська О. І.,

к.пед.н., доцент, керівник проекту
„Педагоги-новатори в Україні”


Анонси та оголошення

12.03.2024

Шановні колеги!

Запрошуємо на відкриття та до участі у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі «Школа інформаційно-аналітичного супроводу освіти з питань збереження психічного здоров’я в умовах воєнного стану та глобальної цифрової трансформації суспільства» (включено до програми Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти, 2024» та до програми Шостого Міжнародного науково-практичного Web-форуму «FORUM SOIS, 2024 : Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя») 27 березня 2024 року 15:30–17:00

Інформаційний лист

Програма

Зразок оформлення тез

12.03.2024

Шановні колеги, науковці, педагоги, освітяни! Запрошуємо до участі!

6й Міжнародний науково-практичний WEBфорум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя (Forum SOIS, 2024)», 26-29 березня 2024 року

Інформаційний лист

Спікери форуму

Реєстрація

Всі матеріали

Наша анкета

Шановні користувачі!

ДНПБ України
імені В. О. Сухомлинського НАПН України прагне створити сучасний науково-освітній та культурний простір, що сприятиме якісному забезпеченню Ваших інформаційних потреб.

Просимо взяти участь в анонімному анкетуванні! 

Ваші відповіді допоможуть нам покращити бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів і слугуватимуть удосконаленню науково-інформаційного забезпечення сфери освіти, педагогіки, психології.

Вебінар

No meeting rooms are currently available to join.

Заходи

Всі матеріали

Виставки

Всі матеріали

Наші видання

Всі матеріали